blog-banner

Viestintätoimisto Rianno Communications

Pakkorako sysäsi Riannon matkalle, jota voi jälkikäteen kiitellä: virtuaalinen ulottuvuus on nostanut luovuuden, mahdollisuudet ja tulokset aivan uudelle tasolle.

Tarinan alku on tuttu: keväällä 2020 korona iski ja muutti kaiken. Viestintätoimisto Rianno oli varannut suuren tapahtumatilan HKScanin kevätpressiä varten. Rajoitusten astuessa voimaan aikaa h-hetkeen oli alle kaksi viikkoa.

Pakkorako sysäsi Riannon matkalle, jota voi jälkikäteen kiitellä: virtuaalinen ulottuvuus on nostanut luovuuden, mahdollisuudet ja tulokset aivan uudelle tasolle.

Virtuaalitapahtumassa sisältö sanelee tekniset ratkaisut

Sanna Kervinen on viestinnän personal trainer. Hän työskentelee pääasiassa Riannon elintarvikealan asiakkaiden kanssa tavoitteenaan hankkia heille mahdollisimman paljon medianäkyvyyttä.

Koronasulun alettua Sanna perui tapahtumatilan varauksen ja teki niin kuin aina: hän lupasi asiakkaalle järjestävänsä kaiken. Yhteydenotto Stremiaan sai pyörät pyörimään heti.

– Meitä yhdistää sama asenne. Sellainen, että kyllä tämä hoidetaan ja tehdään hyvin tiukassakin paikassa, Kervinen kertoo.

Nyt Kervinen on järjestänyt jo kymmenkunta virtuaalitapahtumaa, mutta tuolloin striimauksen maailma oli täysin vieras. Stremian asiantunteva tekninen tiimi oli korvaamaton apu ja Kervinen pystyi keskittymään sisältöön.

­– Teams-maailmassa suunnittelisimme tapahtumat tekniikan ehdoilla, nyt Stremia valitsee tavoitteita tukevan toteutuksen ja saamme luotua elämyksiä.

Virtuaalitapahtuma mahdollistaa livetilaisuuksia enemmän

Tuoksut ja maut ovat tärkeä osa elintarvikealan tapahtumia. Ne eivät luonnollisesti ruudun läpi puske, mutta striimaus on mahdollistanut aivan uudenlaisen elämyksellisyyden.

Virtuaalitapahtumat ovat poistaneet monta estettä. Helsingissä on esimerkiksi niukasti paikkoja, joihin on helppo tulla, joissa voi grillata ja pääsee vielä räntääkin pakoon.

Tänä vuonna HKScanin kevätpressi lähetettiin tuusulalaisesta teollisuushallista. Mäkitalon farmin uudet annossalaatit taas lanseerattiin maanviljelijän tuvan pöydän äärestä, Euran Mannilan kylästä.

– Tavoitteet edellä mennään aina, mutta striimaus antaa väljyyttä ja vapautta luovuudelle, Kervinen kertoo.

Virtuaalitapahtuman ympärille voi rakentaa myös muita ulottuvuuksia. Rianno ja Stremia tuottavat ennakkovideoita, toimittajat saavat tuotenäytteet kotiin ja jälkitallenne palvelee niitäkin, jotka eivät livelähetyksen äärelle ehdi.

Striimaus moninkertaisti avainluvut

Hyvin suunniteltu ja toteutettu virtuaalitapahtuma on täysin laadukkaan tv-lähetyksen tasoa – ei siis ihme, että se kiinnostaa ja pitää otteessaan.

– Toimittajien ja vaikuttajien määrä on viisinkertaistunut sen jälkeen, kun siirryimme verkkoon.

Vuorovaikutuksestakaan ei tarvitse tinkiä, päinvastoin. Chatin kautta kysymyksiä sataa enemmän kuin livetilaisuuksissa.

Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin lähetyksen aikana, mutta sen lisäksi ne ovat tärkeä osa uuden suunnittelua: Kervinen huomioi keskustelua herättäneet aiheet tulevissa tilaisuuksissa, tiedotteissa ja somemarkkinoinnissa.

Katsojamäärät ja sitoutuminen heijastuvat mitattaviin tuloksiin: Riannon asiakkaiden näkyvyys somessa ja mediassa on kasvanut huomattavasti.

Kervinen painottaa myös jälkihuollon merkitystä: ilmoittautujille täytyy lähettää vähintään kriittiset tiedot ja tallenne.

Ole rohkea, näe mahdollisuudet ja toteuta huolella

Erityisen paljon kiitosta katsojat ovat antaneet elämyksellisyydestä, mahdollisuudesta palata tallenteeseen ja siitä, että paikalle pääsee mistä päin Suomea tahansa.

– Eräs katsoja kuvaili palautteessaan: ”Aina pääsee eturiviin.”

Riannolla ja sen asiakkailla on nyt takanaan vuosi virtuaalista vaikuttamista. Oppeja on tullut paljon, mutta tärkeimmät tärpit kiteytyvät rohkeuteen, perinpohjaisuuteen ja luovuuteen.

1. Pelko pois ja eikun kokeilemaan, Stremian ammattilaiset auttavat kaikessa.
2. Parhaan ja kustannustehokkaimman toteutuksen saat, kun suunnittelet kunnolla.
3. Luovu vanhoista rajoitteista ja näe uusia mahdollisuuksia.

Seuraavaksi Rianno ja Stremia toteuttavat yhdessä Stremian studiolla virtuaalisen muotinäytöksen.

– En ehkä olisi tällaista mahdollisuutta oivaltanut vielä vuosi sitten.

Ole hyvä ja hyväksytä preferences, statistics, marketing evästeet nähdäksesi videon.

FacebookTwitterLinkedIn

Muita asiakastarinoita