hero-banner

Hybriditapahtuma

Hybriditapahtuma yhdistää livetapahtuman ja virtuaalitapahtuman parhaat puolet ja tarjoaa osallistujille monipuolisen ja laadukkaan kokemuksen. Tarjoamalla sekä virtuaalisen, että fyysisen tapahtumakokemuksen voit hyötyä laajemmasta yleisöstä ja esiintyjäkattauksesta. Hybriditapahtumassa osallistujilla on vapaus valita saapuvatko he paikan päälle vai osallistuvatko tapahtumaan virtuaalisesti.

Onnistu hybriditapahtuman järjestämisessä

Hyvin toteutettu hybriditapahtuma yhdistelee läsnäolotapahtuman ja virtuaalitapahtuman elementtejä tarjoten jokaiselle osallistujalle korkealaatuisen tapahtumakokemuksen. Hybriditapahtuman tavoitteena on sitouttaa yleisönsä sen fyysisestä sijainnista riippumatta. Hybriditapahtuma voi sisältää elementtejä laidasta laitaan: live striimaus tapahtumapaikalta, interaktiivisuus fyysisesti paikan päällä olevien ja etäosallistujien välillä, etäesiintyjiä ympäri maailmaa, etukäteen kuvattuja tallenteita, suoria yhteyksiä eri tapahtumapaikkojen välillä, yleisökysymyksiä ja osallistavia äänestyksiä. Tärkeää on, että tapahtuma suunnitellaan ja toteutetaan personoidusti sekä liveyleisön, että verkkoyhteyden kautta olevien tarpeet huomioiden. Hyvin toteutetusta hybriditapahtumasta hyötyvät kaikki – osallistujat, tapahtumajärjestäjät, esiintyjät ja kumppanit.

Yksi hybriditapahtuman suurimmista hyödyistä on sen joustavuus ja skaalautuvuus. Muutoksiin voidaan reagoida joustavasti ja nopeasti, kun erilaiset osallistumistavat niin yleisölle kuin esiintyjille on jo valmiiksi otettu huomioon. Hybriditapahtuma myös skaalautuu osallistujamäärän mukaan, kun tarjolla on erilaisia osallistumisvaihtoehtoja. Tapahtuman järjestäminen hybridinä on kustannustehokasta – kustannussäästöt näkyvät esimerkiksi tilavuokrissa, turvallisuuden järjestämisessä ja matkakorvauksissa. Hybriditapahtuman hiilijalanjälki on pienempi kuin fyysisen tapahtuman, jolloin myös ympäristövaikutukset vähenevät.

 

Tarjoamme tapahtumallesi laadukkaan teknisen toteutuksen

Onnistunut hybriditapahtuma vaatii toteuttajalta kokemusta, tietoa ja toimivaa teknologiaa, jotta kuva ja ääni toimivat sujuvasti osallistumistavasta ja osallistujamäärästä riippumatta. Hybriditapahtuman olennainen osa on tapahtumatekniikka, kuten äänentoisto ja näytöt, jotka integroidaan striimauslaitteiston kanssa. Ammattitaitoinen palvelutiimimme opastaa sinua kaikissa hybriditapahtuman tekniseen toteutukseen liittyvissä asioissa. Sinun ei tarvitse tietää mitä kaikkea tulee teknisesti huomioida. Tuhansien tapahtumien kokemuksella ammattitaitoiset tuottajamme ovat apunasi tapahtuman suunnitteluvaiheesta toteutukseen ja osaavat tarjota juuri sinun tapahtumaasi sopivan toteutusratkaisun. Saat meiltä kaiken tarvittavan tekniikan ja henkilöstön yhtenä palvelukokonaisuutena.Title of the document

Olemme valinneet tietyt isot paikkakunnat, joissa käymme paikan päällä. Kaikkiin 16 oppilaitokseen emme kuitenkaan millään ehdi vuoden aikana. Siksi teemme tapahtumia myös hybridinä. Tyypillisesti saamme tuplattua livetapahtuman osallistujamäärän, kun mukana on mahdollisuus osallistua verkon kautta.

Jyrki Palmu, myynti- ja markkinointijohtaja, Sanoma Tekniikkajulkaisut Oy

Osallistuja tapahtumapaikalla

Tapahtumapaikalla oleva katsoja näkee paikalla olevan esiintyjän tapahtumatilassa. Hän kuulee äänen kaiuttimista ja näkee esitysmateriaalit kuten diat valkokankaalta. Etäesiintyjän kuvan ja esitykset näkyvät tapahtumatilan valkokankaalla. Etäkatsojien lähettämät kysymykset ja kommentit näkyvät sovittaessa valkokankaalta.

Esiintyjä tapahtumapaikalla

Tapahtumapaikalla oleva esiintyjä puhuu aina mikrofoniin, jotta ääni kuuluu etänä oleville sekä myös vahvistettuna tapahtumatilassa. Esiintyjä vaihtaa esitysmateriaalejaan kuten dioja tietokoneelta tai clikkeriä käyttäen. Esitysmateriaalit siirtyvät tapahtumatilan valkokankaalle ja etäkatsojille samanaikaisesti.

Etäkatsoja

Etäkatsoja liittyy tapahtumaan Stremian toimittamasta tapahtumalinkistä. Tapahtumaan voi osallistua tietokoneella tai mobiililaitteella. Etäkatsoja näkee ohjelman mukaisesti tapahtumatilan ja etäesiintyjät. Kuvatilassa näkyy esittäjän kamerakuva sekä esitysmateriaalit rinnakkain. Etäkatsoja voi lähettää kysymyksiä ja kommentteja chat työkalun avulla.

Etäesiintyjä

Etäesiintyjä liittyy tapahtumaan Teams tai Zoom yhteyttä käyttäen. Etäesiintyjän kamerakuva, ääni ja ruudunjako näkyvät tapahtumatilan valkokankaalla ja etäosallistujille. Etäesiintyjä näkee sovittaessa tapahtumatilan kamerakuvan tai kuvan jota näytetään etäosallistujille ja tapahtumatilaan.

Tapahtumajärjestäjä

Tapahtumajärjestäjän tärkein tehtävä on keskittyä sisältöön. Tapahtumajärjestäjä on tapahtumapaikalla. Hän näkee paikalla olevat esiintyjät ja katsojat sekä etäesiintyjät. Tapahtumajärjestäjä seuraa etäkatsojien lähettämiä chat viestejä, joita voidaan moderoida tai julkaista automaattisesti kaikille osallistujille. Tapahtumajärjestäjä voi julkaista myös äänestyksiä, joita voidaan suunnata paikalla oleville ja etäkatsojille.

Stremia

Stremia järjestää kaiken tarvittavan tekniikan ja henkilöstön onnistuneen hybriditapahtuman toteutukseen.

Ota yhteyttä