hero-banner

Hybriditapahtuma

Hybriditapahtumassa katsojat ja esiintyjät voivat osallistua tapahtumaan etänä tai saapua fyysisesti tapahtumapaikalle.

Hybriditapahtuma antaa katsojalle ja esiintyjälle mahdollisuuden osallistua etänä tai paikan päällä

Hybriditapahtumassa katsojat ja esiintyjät voivat osallistua tapahtumaan etänä tai saapua fyysisesti tapahtumapaikalle. Onnistunut hybriditapahtuma vaatii toteuttajalta kokemusta, tietoa ja toimivaa teknologiaa, jotta kuva ja ääni toimivat sujuvasti osallistumistavasta tai osallistujamäärästä riippumatta.

Hybriditapahtuman olennainen osa on myös tapahtumatekniikka, kuten äänentoisto ja näytöt, jotka integroidaan striimauslaitteiston kanssa. Stremia toimittaa tarvittaessa kaiken tarvittavan tekniikan ja henkilöstön yhtenä palvelupakettina.

Tämän tekstin alapuolelta näet kuinka hybriditapahtuma toimii eri käyttäjärooleista katsottuna.

Osallistuja tapahtumapaikalla

Tapahtumapaikalla oleva katsoja näkee paikalla olevan esiintyjän tapahtumatilassa. Hän kuulee äänen kaiuttimista ja näkee esitysmateriaalit kuten diat valkokankaalta. Etäesiintyjän kuvan ja esitykset näkyvät tapahtumatilan valkokankaalla. Etäkatsojien lähettämät kysymykset ja kommentit näkyvät sovittaessa valkokankaalta.

Esiintyjä tapahtumapaikalla

Tapahtumapaikalla oleva esiintyjä puhuu aina mikrofoniin, jotta ääni kuuluu etänä oleville sekä myös vahvistettuna tapahtumatilassa. Esiintyjä vaihtaa esitysmateriaalejaan kuten dioja tietokoneelta tai clikkeriä käyttäen. Esitysmateriaalit siirtyvät tapahtumatilan valkokankaalle ja etäkatsojille samanaikaisesti.

Etäkatsoja

Etäkatsoja liittyy tapahtumaan Stremian toimittamasta tapahtumalinkistä. Tapahtumaan voi osallistua tietokoneella tai mobiililaitteella. Etäkatsoja näkee ohjelman mukaisesti tapahtumatilan ja etäesiintyjät. Kuvatilassa näkyy esittäjän kamerakuva sekä esitysmateriaalit rinnakkain. Etäkatsoja voi lähettää kysymyksiä ja kommentteja chat työkalun avulla.

Etäesiintyjä

Etäesiintyjä liittyy tapahtumaan Teams tai Zoom yhteyttä käyttäen. Etäesiintyjän kamerakuva, ääni ja ruudunjako näkyvät tapahtumatilan valkokankaalla ja etäosallistujille. Etäesiintyjä näkee sovittaessa tapahtumatilan kamerakuvan tai kuvan jota näytetään etäosallistujille ja tapahtumatilaan.

Tapahtumajärjestäjä

Tapahtumajärjestäjän tärkein tehtävä on keskittyä sisältöön. Tapahtumajärjestäjä on tapahtumapaikalla. Hän näkee paikalla olevat esiintyjät ja katsojat sekä etäesiintyjät. Tapahtumajärjestäjä seuraa etäkatsojien lähettämiä chat viestejä, joita voidaan moderoida tai julkaista automaattisesti kaikille osallistujille. Tapahtumajärjestäjä voi julkaista myös äänestyksiä, joita voidaan suunnata paikalla oleville ja etäkatsojille.

Stremia

Stremia järjestää kaiken tarvittavan tekniikan ja henkilöstön onnistuneen hybriditapahtuman toteutukseen.

Ota yhteyttä