blog-banner

Webinaarit: Parhaat vinkit onnistuneeseen esiintymiseen

Vinkkejä webinaarin järjestämiseen ja esiintymiseen ja valmistautumiseen Webinaarit ovat nykypäivänä erittäin suosittuja tapoja jakaa tietoa, kouluttaa ja viestiä etänä. Jotta webinaaristasi tulee onnistunut sekä tekniseltä että sisällölliseltä puolelta, on tärkeää huomioida muutamia avainaspekteja. Tässä artikkelissa jaamme Stremian kokemukseen perustuvia vinkkejä webinaarin järjestämiseen, esiintymiseen ja valmistautumiseen. Valmistaudu huolellisesti Webinaarin järjestämiseen valmistautuminen on ensimmäinen askel kohti onnistunutta […]

Vinkkejä webinaarin järjestämiseen ja esiintymiseen ja valmistautumiseen

Webinaarit ovat nykypäivänä erittäin suosittuja tapoja jakaa tietoa, kouluttaa ja viestiä etänä. Jotta webinaaristasi tulee onnistunut sekä tekniseltä että sisällölliseltä puolelta, on tärkeää huomioida muutamia avainaspekteja. Tässä artikkelissa jaamme Stremian kokemukseen perustuvia vinkkejä webinaarin järjestämiseen, esiintymiseen ja valmistautumiseen.

Valmistaudu huolellisesti

Webinaarin järjestämiseen valmistautuminen on ensimmäinen askel kohti onnistunutta tapahtumaa. Tärkeää on muun muassa varmistaa teknisten laitteiden ja ohjelmistojen toimivuus. Testaa ääni, kamera ja mikrofoni etukäteen, jotta varmistat, että kuulijat kuulevat ja näkevät sinut selkeästi. Muista myös tarkistaa toimintaetäisyys langattomalle yhteydelle ja käytettävissä oleva internet-yhteys.

Toinen tärkeä valmistautumisvaihe on sisällön suunnittelu ja rakentaminen. Mieti tarkasti, millainen sisältö sopii webinaariisi ja mikä on sen tarkoitus. Rakenna selkeä rakenne ja määrittele tavoitteet, jotta sinun on helpompi viestiä ja kuulijoiden on helpompi seurata. Käytä havainnollistavaa materiaalia, kuten kuvia, videoita tai grafiikkaa, tehdäksesi esityksesi kiinnostavammaksi ja havainnollisemmaksi.

Esiintyminen ja vuorovaikutus

Webinaarin aikana esiintyminen ja vuorovaikutus ovat avainasemassa. Olemme Stremiassa huomanneet, että vuorovaikutteiset webinaarit ovat usein onnistuneempia kuin yksisuuntaiset luentotyyppiset esitykset. Kannusta osallistujia kysymään kysymyksiä chatissa tai luomaan keskustelua keskenään. Voit myös hyödyntää äänestyksiä tai livekyselyjä, jotta kuulijat voivat osallistua aktiivisesti ja tuntea olonsa kuulluksi.

Esiintyminen webinaarissa vaatii hieman erilaisia taitoja verrattuna perinteiseen luentotilanteeseen. Pidä huolta puheen selkeydestä ja selkeästi artikuloiduista sanoista. Puhu rauhalliseen tahtiin ja käytä puheenrytmiä tuomaan vaihtelua. Käytä kehonkieltä ja käsiä korostamaan tärkeitä kohtia. Muista myös katsoa suoraan kameraan aina kun puhut, jotta kuulijat tuntevat, että puhut suoraan heille.

Teknisten ongelmien varalle

Vaikka oletkin huolellisesti valmistautunut, asioita voi silti mennä pieleen teknisten ongelmien vuoksi. Ole varautunut mahdollisiin katkoihin tai ääniongelmiin. Kerro etukäteen osallistujille, miten he voivat ottaa sinuun yhteyttä teknisen tuen tarpeessa. Kerrataan myös, miten he voivat osallistua keskusteluun tai kysymyksiin, mikäli ongelmia ilmenee. Ole valmistautunut ongelmatilanteisiin ja ota ne rennosti – etenkin teknisten ongelmien kanssa jokainen voi joutua vastaaviin tilanteisiin ja ymmärtää niitä.

Jälkikäteen

Webinaarin jälkeen anna osallistujille mahdollisuus antaa palautetta. Kysy heiltä, mitä he pitivät webinaarista ja anna mahdollisuus antaa ehdotuksia tai kehittämisehdotuksia tulevaisuutta varten. Tämä auttaa sinua parantamaan seuraavia webinaareja ja sitoutumaan kuulijoihin entistä paremmin.

Stremia on erikoistunut hybridi- ja etätapahtumien tekniseen tuottamiseen. Olemme toteuttaneet tuhansia verkkotapahtumia ja videoiden toteutuksia jo yli 15 vuoden ajan. Asiakkainamme on merkittäviä suomalaisia julkishallinnon ja yksityisen sektorin toimijoita. Valitsemalla meidät kumppanikseen he saavat varmuuden siitä, että heidän verkkotapahtumansa sujuvat teknisesti moitteettomasti ja ääni sekä kuva ovat ensiluokkaisia.

Ota yhteyttä Stremiaan ja anna asiantuntijoidemme auttaa sinua järjestämään onnistunut webinaari!

Aiheeseen liittyvät artikkelit