blog-banner

TV-tasoista studiotuotantoa digiturvallisuudesta

Kimmo Rousku on juontanut viime vuosien aikana yli 70 Stremian tuottamaa suoraa lähetystä. Yleensä lähetyspaikkana on Stremian studio Helsingin Metsälässä.

– Siellä on luotettava tekniikka ja laadukkaat puitteet, joka on meille tärkeää.

Rousku toimii Digi- ja väestötietovirastossa VAHTI-pääsihteerinä. VAHTI on julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden yhteistyö- ja koordinaatioelin, jonka tehtävä on edistää julkishallinnon organisaatioiden digitaalista turvallisuutta.

Striimaukset mahdollistavat sen, että Digi- ja väestötietoviraston verkkotilaisuuksiin voi osallistua mistä päin Suomea tahansa.

– Etäily on sujunut hämmentävän hyvin eikä ja verkkolähetyksien avulla olemme saavuttaneet enemmän katsojia kuin ennen korona aikakautta, Rousku summaa koronavuotta.

Räätälöidyt tekniset ratkaisut mahdollistavat sisältöön syventymisen

Kimmo Rousku on luonut Stremian kanssa vakioidun, kuukausittain toistuvan toimintamallin. Säännöllinen, räätälöity paketti palvelee sekä markkinointia, löydettävyyttä, valmisteluja, lähetystä että tallennetta.

Mietitty kokonaisuus kattaa kaiken teknisistä ratkaisuista lähetyksen rytmiin. Lisäksi se vapauttaa hermoilusta, myös erikoislähetysten alla.

Joulukuussa Rousku vastasi koko päivän verkkoseminaarista, joka sisälsi useamman paneelikeskustelun. Yhteensä lähetyksessä vieraili Teamsin avulla 27 ihmistä, kuka mistäkin päin maata. Kaikki sujui ongelmitta.

– Etukäteen hieman hermostutti, terveellä tavalla ja niin pitääkin, mutta kaikki toimi juuri niin kuin oli tarkoitus. Jos ongelmia on, ne liittyvät yleensä esiintyjän tai katselijan verkkoyhteyksiin.

Osallistava striimi on vaikuttava striimi

Digi- ja väestötietoviraston striimit ovat aina julkisia, joten asiantuntijoiden lisäksi niitä voivat seurata kaikki päivän aiheesta kiinnostuneet. ChatPollin kautta katsojat pääsevät osallistumaan lähetykseen. Parhaimmillaan kysymyksiä ja kommentteja tulee lähetyksen aikana yli sata.

Paras hyöty kommenteista saadaan moderoinnin avulla, mutta se kannattaa, sillä osallistaminen on iso osa vaikuttavuutta.

Osallistujat saavat myös arvioida lähetyksen. He allekirjoittavat lähetysten laadun: asteikolla yhdestä viiteen tyylikäs tekninen toteutus ja mielenkiintoinen sisältö saavat arvosanaksi yli neljä eli erinomainen.

– Esimerkiksi meidän lokakuun digitietoturvaviikko oli menestys. Noin 22 tuntia lähetystä, 40 vierasta, kymmeniä tuhansia katsojia ja loistava palaute.

Saavutettava tallenne laajentaa ja pidentää käyttötarkoitusta

Striimistä Stremia tekee saavutettavan eli tekstitetyn tallenteen. Sen ansiosta lähetys voi olla verkossa vaikka ainiaan ja on kulutettavissa katsojan mielenkiinnon mukaan.

– Hän voi klikata päivän ohjelmasta suoraan itseään kiinnostavaan osioon.

Rousku muistuttaa, että lähetyksen rytmiä on hyvä pohtia sekä striimin että tallenteen näkövinkkelistä.

– Korona toi valtavan kilpailun ihmisten ruutuajasta. Vähemmän on enemmän sekä lähetystiheydessä että osioiden pituudessa.

Hybridimalli on tapahtumatuotannon uusi musta

Rousku ennustaa loppuvuoteen hetkellistä livetilaisuusähkyä ja on samalla varma, että ihmisten vapaus valita oma osallistumistapansa on tullut jäädäkseen.

Hän kannustaa organisaatioita hyödyntämään olemassa olevan tekniikan suomia mahdollisuuksia.

– Meillä ei todennäköisesti tule enää koskaan olemaan sellaista julkista tilaisuutta, jota ei striimattaisi.

FacebookTwitterLinkedIn

Muita asiakastarinoita